/ 01 Jan

Hoe maak je een tipi tent?

Een tipi tent is voor een kind natuurlijk geweldig leuk. Een eigen plekje om even tot rust te komen, met vriendjes in te spelen of om erin voorgelezen worden. Het is ook een fijn plekje om alle speeltjes bij elkaar te houden. Kinderen vinden het in ieder geval altijd heel speciaal.

Je kan een kant-en-klare tipi tent voor jouw kindje kopen, maar je kan ook zelf een tipi tent maken. Zo moeilijk is dat helemaal niet en hoeveel het kost, ligt er maar net aan wat jouw budget is. Zo kan je met hele goedkope stof al een hele leuke tipi maken.

Wat heb je allemaal nodig?

Om te beginnen heb je natuurlijk palen nodig om de tipi tent vorm te geven en staande te houden. Hiervoor zijn 5 palen genoeg. Kijk voor palen die niet te dik zijn, bijvoorbeeld 22mm dik, en met een minimale lengte van 2,10mtr. Je hebt dan ruimte genoeg voor een leuke tipi tent.

Kijk uit met breekbare stokken, zoals bamboe. Dat ziet er misschien mooi uit, maar bamboestokken breken makkelijker dan gewone paalstokken en dan kan jouw kleintje zich flink pijn doen.

Daarnaast is de stof ook belangrijk, anders is het geen tent. Je kan dan hele dure stof kopen, maar je kan ook voor een goedkoper stofje gaan, of zelfs reststofjes aan elkaar naaien, als je dat leuk vindt om te doen. Je hebt in totaal ongeveer 8 meter stof nodig.

Je hebt flink wat garen nodig, in kleuren die bij jouw stof passen, en decoratielint en/of touw.

Hoe zet je een zelfgemaakte tipi tent in elkaar

Maak in alle palen, aan de bovenkant, op gelijke hoogte, gaten van ongeveer 10mm. Aan de bovenkant van de tentstof maak je ook gaten. Die kan je verstevigen met zeilringen. Vervolgens haal je het touw eerst door een gat in de tentstof, vervolgens door het gat in de paal, en weer door een gat in de tentstof.

Voor je doorgaat met het volgende gaatje en de volgende paal, leg je er eerst een stevige knoop in. Als je zo helemaal rondgaat, kan de tentstof er niet meer afzakken en kan je de tipi ook makkelijker verplaatsen.

Pak de palen, met de stof eraan, vervolgens bij elkaar, zodat het een rond geheel vormt, en bindt hier touw met decoratielint, een riem, of afgewerkte reep stof omheen. Doe dit onder de rand en op de stof.

Nog wat extraatjes voor jouw eigen tipi tent

Je kan aan de onderkant van de tentstof ook nog kleine reepjes stof naaien, waar de paal net doorheen past. Deze blijft dan beter op z'n plaats staan, wat de tipi tent een stuk steviger maakt.

Het is ook niet moeilijk om een deuropening te maken. Maak aan een zijde van waar je de opening wil hebben een lusje, zodat je de opening van de tipi tent daar de stof bij elkaar kan houden, waardoor je een deurtje hebt.

Je eigen tipi tent maken is hartstikke leuk, hoeft helemaal niet duur te zijn en jouw kindje zal er veel plezier aan hebben, en heel trots zijn op de zelfgemaakte, unieke tipi tent. 

Copyright © 2023 Alle rechten voorbehouden | Grootbuitenspeelgoed.nl